با همکاری مشترک دانشگاه پیام نور و انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران
تأثیر عصاره گیاه چای سبز (‏Camellia ‎sinensis‏) بر شاخص‌های بیوشیمیایی سرم ‏خون و آنزیم‌های کبدی ماهی قرمز ‏‏(‏Carassius auratus‏) در مواجهه با فلزات ‏سنگین کادمیوم و جیوه

رها فدایی راینی؛ حمیدرضا بیدمال؛ بهزاد ایری؛ سپیده غنی

دوره 9، شماره 3 ، بهمن 1399، ، صفحه 29-41

https://doi.org/10.30473/eab.2020.48776.1738

چکیده
  اخیراً در آبزی پروری استفاده از ترکیبات گیاهی به‌عنوان محرک­های ایمنی جهت تقویت سیستم ایمنی ماهیان رایج شده است. برخی گیاهان منبعی غنی از تانن­ها، پلی‌ساکاریدها، آلکالوئیدها، فلاوونوئیدها، ساپونین‌ها و پلی پپتیدها هستند که نقش­های مختلفی از جمله داشتن اثرات ضد میکروبی و تقویت سیستم ایمنی ماهیان برای آنها مشخص شده است. در ...  بیشتر